KAISERGALOPP

Lovak és lovasok - művészet és történelem

Platthy ponyvája

2017. április 06. 08:10 - patkószeg

lovaglas_platthy-jozsef-arc-268x.jpgPlatthy Zsiga bácsi közismerten szerelmese volt a ponyvaregényeknek. Két anekdotát is ismerek ezügyben. Magán az olimpián is úgy versenyzett, hogy bemelegítette lovát, majd átadta legényének és felment a tribünre ponyvát olvasni. Amikor aztán eljött az idő a pályára lovaglásra, visszatért lovához, a legény ujját rátette a kinyitott könyvre, ott ahol tartott, rácsukta az ujjára, hogy verseny után azonnal a jó helyen tudja folytatni az olvasást. Így szerezte meg a magyar lovassport egyetlen olimpiai érmét.

Máskor, Örkénytáborban, reggel regényt olvasva, abban teljesen elmerülve tartott az istállók felé. Valami építkezés zajlott, ahonnan építőanyagot dobtak le és hangosan lekiáltottak, hogy "vigyázz". Zsiga bácsi igazi lovas tiszt volt: fel sem tekintve, csak oldalra intve reagált, hogy: "piehenj".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaisergalopp.blog.hu/api/trackback/id/tr5312404919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása